Нефтохимик 2010 (Бургас) извоюва победа с 3:2 (23:25, 25:22, 23:25, 25:23, 15:9) при гостуването си на Левски Боол (София) в зала Христо Ботев в мач от шестия кръг на Суперлигата на България.

Срещата бе изключително равностойна и рядко някой от отборите съумяваше да се откъсне с повече от три точки преднина. Това се случи единствено в тайбрека, когато гостите още в началото помислиха за нервите си и изградиха преднина от четири точки при смяната на полетата. Този аванс видимо тежеше на съперника, който изглеждаше и поизчерпал физическите си сили и до края на частта се увеличи на шест точки.

Първите четири гейма се решиха в разиграванията над 20-а точка, което допринесе за повече заряд в двубоя. В първата част няколко категорични атаки на Симеон Александров наклониха везните в полза на домакините, докато във втората диагоналът на тима от Бургас - Георги Петров имаше думата. В продължение на цялата среща двата отбора се надпреварваха в грешенето на сервис, в крайна сметка обаче мрежата оцеля и намаленият риск в изпълнението на начален удар от страна на Нефтохимик 2020 даде резултат, информира bgvolleyball.com.