Босът на волейболния ЦСКА Георги Георгиев обяви пред Гонг, че червените вече имат нов спонсор, но той ще остане тайна до септември. Контрактът вече е факт, но преди следващия сезон ще бъдат дадени подробности. Шефът на армейците анонсира преди време, че ще може да осигури сам 500 000 лева, а останалата част от бюджета ще дойде от спонсори. Георгиев обещаваше до 10 май да има развитие относно финансирането и преговорите с различни фирми, като от това зависи селекцията на състава.


Ето какво каза за Гонг Георги Георгиев:

Договорът с новия спонсор на ВК ЦСКА е подписан вече! Но ще бъде обявен чак през месец септември защото е за следващия сезон.

- Тоест вече имате сключен договор с нов ваш партньор за издръжката на ЦСКА?

Не е за издръжката на ВК ЦСКА, а е договор за спонсорство.

- Той покрива ли необходимите разходи, които ще бъдат направени за следващия сезон, за да бъде направена една добра селекция?

Мисля, че да. В по-голямата част да.

- Ще разкриете ли нещо повече за това, коя е фирмата?

Не, няма да разкриваме защото ще го обявим чак в началото на септември когато започне новият сезон.

- Това означава ли, че ЦСКА ще има евроучастие? Чалъндж Къп, Шампионска лига?

ЦСКА е подал заявка да играе в Шампионска лига и Купата на Европейската волейболна конфедерация!

- С този нов договор ще се опитате ли да запазите основните играчи от този сезон и ще Ви позволили да направите един добър отбор с развитие?

Ние ще направим всичко възможно Сашо Попов да си направи нужната селекцията. Вече зависи от него. Правим и всичко възможно с всичко наши играчи, сме им направили предложение. С всички сме водили преговори и чакаме отговорът им.

- Ще разкриете ли нещо относно параметрите на този договор?

Не искам да разкривам нищо защото не виждам смисъл. Договорките със спонсора ни са да говорим чак през септември. Ще направим една пресконференция и тогава ще го представим. Това е напълно нормално.

- Кога ще има и развитие и относно задълженията, които имате към момента?

Развитие вече има. Ние си покриваме задълженията.

- Както към играчите, така и към останалите?

Кой останали?

- Задължения за ток, наеми и т.н.

Няма такива работи! Ние ток, наеми и всичко това си го плащаме. Това са пълни глупости и инсинуации на някой. Имаме някакви задължения към заплатите на играчите, които ще се покрият полека-лека.