Волейболният ЦСКА очаква пълни трибуни утре в зала „Христо Ботев” при първия си домакински мач от Шампионската лига. „Червените” посрещат турския Фенербахче от 17:30 часа. Рефери на мача са чехът Томаш Финк и словакът Игор Порвазник.

Билетите за феновете са с цена по 2 лева. Около 40 са специалните ВИП пропуски, като такъв е получил президентът Георги Първанов, но заради посещение в чужбина няма да присъства. Доста политици обаче са потвърдили, че ще подкрепят ЦСКА срещу турците.

След пристигането си в София тази сутрин играчите на Фенербахче проведоха първа тренировка на българска земя късно тази вечер. В състава им личат имената на Владимир Гръбич и американеца Брук Билингс. Последният бе част от разширения състав на САЩ в мачовете от Шампионската лига и игра срещу България това лято. На последния мач в Турция Билинг реализира 33 точки при успеха с 3:2 гейма срещу Сосуал Гувенлик Куруму. Тогава пък Владимир Гръбич постигна 86% посрещане при участието си в последният два гейма.

По-големият от известните братя Гръбич с възхищение поздрави и целуна ръка на легендата Димитър Златанов в залата. Познанството им е от години, тъй като бащата на сърбите е играл заедно с волейболист №1 на България за всички времена. „Ние сме легенди за тях” каза Златанов. Преди това още при влизането си в зала Христо Ботев сърбинът се зарадва, виждайки свои приятели сред които и Ивайло Гаврилов.

Няма нови здравословни проблеми в лагера на ЦСКА. Стойко Ненчев отново ще играе като титуляр, въпреки че не е напълно възстановен от контузията си в рамото. Негова резерва ще бъде Стоян Самунев. Тренировката на „червените”

мина с отлично настроение, като дори в края се включи и наставникът Александър Попов. Разбра се, че шампионите са дали срок до четвъртък на Георги Вълов и евентуален негов трансфер в чужбина. Ако това не стане, „червените” ще го картотекират за НВЛ.

Разбра се, че Рафаел Паскуал ще остане в Барселона поне още една седмица. Испанският посрещач е получил по-добри резултати от очакваното и има шанс да се възстанови по-бързо от неприятната контузия, която получи в Солун.