Волейболният шампион и носител на купата на България ЦСКА се класира за поредния си финал. Този път „червените” намериха място в мача за Купата утре, след като победиха миналогодишния финалист Лукойл Нефтохимик с 3:1 гейма (25:20, 25:17, 20:25, 25:23).

Бургазлии за малко да поднесат голямата изненада – да вземат два поредни гейма, след като не само че взеха гейм, но в заключителната част след свои грешки позволиха на съперника да спечели.

Александър Попов отново започна мача си без опитните Николай Иванов и Евгени Иванов, но се наложи в четвъртата част те да бъдат на полето. Лукойл Нефтохимик откри мача със свой аванс (3:0, 6:4, 8:5), но в средата ЦСКА настигна и за първи път поведе при 17:16. Два поредни аса на Ясен Портуондо прекършиха противника и ЦСКА взе частта с 25:20.

Три поредни аса на Георги Манчев белязаха втората част, в която армейците имаха голямо надмощие и взеха с 25:17.

Третият гейм започна равностойно, като играчите на Пламен Христов от Бургас поведоха при 6:5 и не изпуснаха водачеството си до края след аванс от 4-5 точки, спечелвайки гейма с 25:20.

Влезлият по средата на третия гейм Николай Иванов остана разпределител и капитан на ЦСКА и в четвъртата част, която бе повече от равностойна. След серия от равенства, Филип Мейо реализира директно от начален удар за 16:14, а след ас на Власев Лукойл започна да настига съперника от 20:22.

Нов ас на Венелин Кадънков направи резултата 22:23, когато влезе и Пушката. На таблото се изписа 23:23, но Кадънков сгреши и още при първата си възможност ЦСКА затвори гейма с 25:23, взе мача с 3:1 и се класира за финала на Купата на България.

Филип Мейо завърши с 19 точки, Ясен Портуондо с 16 за ЦСКА, а за Лукойл Нефтохимик Венелин Кадънков и Иван Власев завършиха съответно с 19 и 12 точки.

Финалът на Купата на Германия е утре в зала „Христо Ботев” от 17.30 часа, като съперникът на ЦСКА ще бъде определен във втория полуфинал между Марек Юнион Ивкони и Пирин Балканстрой Разлог.