Волейболистите на ЦСКА пак биха Левски Сиконко в последното издание на вечното дерби в първенството. „Червените: се наложиха с 3:2 гейма (21:25, 25:21, 25:18, 17:25, 15:11).

Мачът започна ударно за „сините”, които губеха с 1:3, но след 5 поредни аса на Тодор Алексиев поведоха със 7:3. До края запазиха аванса си и поведоха с 1:0 гейма.

Вторият гейм беше за „червените”, които показаха по-добра игра. Същото се получи и в третия гейм, в който Иван Колев, Иван Зарев и Филип Мейо бяха добри на сервис.

В четвъртия гейм Левски бяха по-концентрирани и лесно поведоха с 8 точки аванс. За ЦСКА влезе вторият разпределител Иван Тасев.

Тайбрека започна с надмощие в синьо, но „червените” обърнаха и след равенство 10:10 не позволиха Левски Сиконко да им вземе победата. ЦСКА затвори тайбрека с 15:11, а с това взе и мача с 3:2 гейма.

Прогнозата на Пламен Константинов за по-интересно вечно дерби се сбъдна, тъй като двубоят предостави интрига и интерес за феновете в зала „Васил Симов”. На трибуните бе забелязан и носителката на титлата Мис България 2004г. Гергана Гунчева, която е дъщеря на волейболния треньор Стоян Гунчев.

За ЦСКА най-резултатен бе кениецът Филип Мейо с 22 точки, Иван Колев добави 17. Отлична игра показа и Светозар Иванов, завършил с 11.

За Левски Сиконко именникът Тодор Алексиев се отчете с 29 (6 аса). Николай Учиков добави 20.

След края на двубоя националният селекционер Мартин Стоев коментира играта на Тодор Алексиев с думите: „Днес бе по-добър, но дали е в националния за Световната лига, ще разберете във вторник, когато ще обявя окончателния състав”.

Кръг преди края на редовния сезон във волейболната ни Суперлига няма размествания в класирането. ЦСКА е на върха, следван от Марек Юнион Ивкони, който загуби с 1:3 гейма от Пирин Разлог.

Най-резултатен за дупничани бе Младен Младенов с 24 точки, а за тима от Разлог Станислав Петков с 21.

От лагера на Пирин обявиха, че ще подадат жалба, относно първия мач в Дупница с претенцията, че не са им отчетени правилно точките. Четвъртият гейм е бил за тях и е трябвало да се играе тайбрек..

В морското дерби шампионите от Лукойл Нефтохимик взеха чиста победа срещу Черно море с 3:0 гейма.