Утре предстои първото вечно дерби на волейболното поле за сезон 2009/2010 година. ЦСКА приема Левски Сиконко от 17:30 часа в зала „Васил Симов”. Този червено-синьо сблъсък ще противопостави носителя на Купата на България и участник в Шампионската лига ЦСКА и шампионът Левски Сиконко. От друга гледна точка този мач ще противопостави опита в червено с играчи като Николай Иванов, Даниел Пеев и Ивайло Стефанов, срещу младостта в синьо на волейболисти, които за първа година са част от Суперлигата и това за тях ще бъде първо вечно дерби при мъжете.

Гонг потърси вечните съперници, двама играчи, които символизират именно опита и младостта. Капитанът на ЦСКА Николай Иванов за първи път от сезон 1995/1996 ще се изправи срещу Левски. Теодор Богданов пък един от тримата сини волейболисти, които знаят как се играе срещу армейците.

Николай Иванов: От 1995-1996 година не съм играл вечно дерби! Доста време мина. Нямам никакво притеснение. При сините са събрани доста млади момчета, ние пък сме събрани доста опитни момчета. Ще видим кой кого! Най-важното в едно вечно дерби е да се съхраниш психически, защото не се знае колко ще продължи срещата. Когато се изразходваш психически, рухваш и физически. При нас има доста опитни играчи, които могат да контролират темпото си. За съжаление от този състав на Левски познавам само две момчета. Не искам да прозвучи обиждащо, но знам само националите –разпределителя Георги Братоев и центъра Теодор Богданов. Другите момчета са пълна загадка за мен! Това е мач от първенството, което е в самото си начало и отборите все още търсят себе си. Не вярвам да е нещо по-различно от една обикновена среща, нищо, че играят ЦСКА и Левски. Готвим се мач за мач, преследваме си целите в тренировъчния процес. Проблеми със състава нямаме. Хубавото е, че контузените момчета вече се възстановяват и се включват по-силно в тренировъчния процес, а това засилва натоварванията.

Теодор Богданов: Готови сме на 100% за вечното дерби! Ще излезем подготвени и за победа. Имаме сили. Срещу Арда не показахме пълния си потенциал. Имахме малко проблеми с диагонала ни, който получи контузия в рамото, а и съставът ни е обновен. Проблемът идва оттам, че много от момчетата не са играли в Суперлигата, а други за първа година са титуляри. Това малко или много оказва влияние, има притеснение. Това, че сме шампиони ни помага до известна степен, дава ни самочувствие, но трябва да го покажем и с игра. Трябва да защитаваме името си! Домакинството оказва влияние, ние обаче играем добре срещу ЦСКА и се надявам да излезем победители от това вечно дерби. ЦСКА има доста опитни състезатели, двама чужденци. Те са по-опитни от нас, все пак са и по-големи. Излизаме за победа на 100%, пък каквото стане. Нашето предимство ще запазя в тайна!