Вечно дебри ЦСКА – Левски на волейболното поле ще има довечера. „Червените” шампиони приемат „сините” волейболисти в контрола от 17:30 часа в зала „Васил Симов” на 4-ти километър. Това е поредна проверка за съставите преди началото на шампионата в Национална волейболна лига в края на месеца.

ЦСКА е в група с Черно море, Арда и Славия на турнира в Монтана, а Левски Сиконко ще спори в Казанлък с носителите на Купата на България ЛукОйл Нефтохимик, Русе и Казанлък.

„Битката Левски – ЦСКА е вечна. Ще продължи, докато съществуват тези два отбора. Очаквам тази година да бъде още по-интересна. Отборът на Левски Сиконко е по-мотивиран, с млади момчета, които искат да се докажат. Този сезон дербито ще бъде още по-интересно и завързано,” сподели очакванията си пред Гонг новият наставник на „сините” Найден Найденов.

Левски Сиконко ще бъде готов за началото на шампионата според треньора: „Затова работим. Мисля, че ще бъдем готови и няма да имаме проблеми. Имаме още доста време, дори повече от предвиденото. Всичко върви по план и отборът ще бъде готов”.

„По отношение на контролните срещи малко куцаме. Успяваме да уредим една проверка на седмица, което е малко. Но просто нямаме възможности – няма къде да се отиде, повечето първенства започнаха и никой не иска да играе. Това е малко неприятно. Все пак успяхме с Марек Юнион Ивкони и един турски тим да поиграем. Днес от 17:30 часа имаме контрола с ЦСКА. Мисля, че до началото на първенството ще имаме още две-три контроли с Дупница и червените. Така че малко сме зле по отношение на проверките,” допълни Найденов.