Волейболистите на ЦСКА заминават за Полша в ранния следобед. В зала Подпромие в Жежов тази сряда от 19 часа българско време им предстои мача-реванш от елиминациите в Шампионската лига срещу Асеко Ресовия. След загубата в Самоков с 1:3 гейма, шансовете за изненада и преминаване напред са много малки. Поляците се нуждаят от две гейма срещу българите, за да станат един от отборите в Топ 6 на Европа. Червените първо ще стигнат до Варшава с реактивен самолет за кратки разстояния „Embraer”, а оттам с нов полет ще стигнат до Жежов.

След гласуване между феновете в Полша, шансовете за успех на гостите в червено са 4%. ЦСКА претърпя загуба в родната Суперлига от Славия с 1:3 гейма, докато съставът от Жежов нямаше мач, заради Мача на звездите там. Петима играчи на Ресовия взеха участие в шоуто във Варшава, но бяха от загубилия тим – Игначак, Вика, Ахрем, Редуиц и Гжиб. Мико Ойванен пък го пропусна. Северът би Юга с 2:0 гейма (38:36, 25:22).

„Ясно е, че шансовете за елиминиране на полския отбор са изключително минимални, но сме решили да не се предадем лесно и дори на Ресовия да им трябват два гейма, ще се наложи да се поизпотят доста за тях”, каза преди заминаването либерото на ЦСКА Даниел Пеев.

Той е един от играчите с най-дълга кариера в Шампионската лига този сезон. Опитният бивш национал, чийто колега от другата страна на мрежата Кжиштов Игначак е национал на Полша, каза още: „Ще се борим до края. Такова е настроението и нагласата в целия отбор за реванша в Полша. До като съдията не си кръстоса ръцете и да свири последен съдийски сигнал, ние ще играем. Това, че ще играем пред полска публика за мен не е нищо по-различно от това да играя пред френска или испанска. Знаем каква е атмосферата в полските зали, знаем каква е организацията там, не за първи път ще играем в Полша. Това при всички случай предразполага към едно добро представяне и максимална изява. Отдавна съм над индивидуални съпоставки и сравнения с играчи на моя пост – либеро. Аз играя, за да има отбора полза от мен и да помогна с каквото мога. Надявам се да успявам. Колегата от Ресовия, който е национал се справя много добре. Но и в другите отбори, с които играхме имаше либеро на испанския национален отбор и т.н. това е нормално”.

От своя страна старши треньорът Александър Попов каза: „Надяваме се в реванша да играем добре. В Казан показахме така, но загубихме при гостуването си на Зенит. При следващите ни две срещи като гости паднахме със слаба игра. Надявам се да сме си извадили поуките и сега да се представим добре, да направим силен мач. Даваме си сметка, че сме загубили огромна част от шансовете ни да продължим напред. Сигурен съм, че в залата ще има много хора, но ние да бъдем на ниво”.

Колегата му Любомир Травица от Ресовия очаква: „Най-голямата грешка, която можем да направим е да си мислиш, че в сряда ни очаква лесен мач. Ще ни бъде трудно. Надявам се играчите ми да подходят правилно. Иска ми се в тази среща за започнем без излишни нерви, но агресивно, тактически добре и на по-високо ниво на концентрация. Сериозният подход към този мач на ЦСКА за отмъщение е факт и това го потвърждава, че идват в Жежов още от понеделник. Мисля, че плановете им са да бъда на ниво и да ни победят. Ние знаем, че няма да е лесен мач. Вече имаме добър стил на игра, знаем какво да очакваме от нашите врагове. Най-важното е да спечелим и да продължим напред”.

Същата нагласа – не за лесен мач има и при капитана на четвъртите в Полша Ресовия Гжежински: „В България казахме „А”, сега трябва да кажем и „Б”. Би било глупаво, ако се смятаме за преминали тази фаза на Шампионската лига и че сме в Топ 6. Мисля, че българите ще стоят по-добре отколкото у дома. Сега ние ще играе пред собствената си публика, и гостите ще имат възможност да видят колко е голяма.. Обещавам да бъде интересен мач”.