ЦСКА обърна Левски Сиконко от 0:2 до 3:2 гейма и поведе с 2-0 победи в полуфиналните плейофи на Държавното първенство по волейбол за мъже. Играе се до три победи от пет мача.

"Сините" започнаха много добре, взеха първите два гейма с 25:16 и 26:24, но след това домакините се освободиха от напрежението и бяха категорични в следващите два - 25:20 и 25:15. В тайбрека "червените" показаха по-здрави нерви и стигнаха до победата с 15:12 точки.

Най-резултатен за победителите бе Филип Майо с 20 точки, който се представи отлично в нападение. Отлично се включи Иван Тасев, който влезе в игра в четвъртата част и бе с голям принос за обрата. В защита много силно игра националът Теодор Салпаров.

В петия гейм имаше и доста нерви и напрежение, които бяха овладени от съдиите Ивайло Иванов и Игнат Митев, които бяха на добро ниво.

"Започнахме много лошо мача и изиграхме ужасно първия гейм. След това срещата се разви добре за нас, дори щастливо. Отърсихме се от огромното напрежение, което бе изключително важно", каза след мача старши треньорът на ЦСКА Александър Попов.

Марек Юнион Ивкони обърна с 3:2 гейма шампиона Лукойл Нефтохимик и поведе с 2-0 победи в полуфиналната серия на мъжкото волейболно първенство. Така домакините се нуждаят само от още един успех, за да се класират за финала.

Дупничани заслужено ликуваха, след като спечелиха в един изключително интересен и драматичен двубой. Първият гейм бе спечелен от гостите с 25:23, а след множество изравнявания домакините взеха втората част с 34:32. Третият гейм отново бе по-добър за момчетата на старши треньора Северин Димитров и Лукойл поведе с 2:1. Тогава наставникът на Марек Виктор Карагьозов извърши поредица от вътрешни рокади, които се оказаха успешни и неговите възпитаници затвориха четвъртата част при резултат 25:17.

В тайбрека тимът на Лукойл рухна, като може би и физическите сили не му достигнаха. Така домакините категорично надделяха с 15:9.

Неприятна контузия от състава на Марек получи Иван Власев, който е с изкълчен глезен и ще пропусне гостуванията в Бургас в сряда и четвъртък.