ЦСКА и ЛукОйл Нефтохимик са първите два отбора, които се класираха за ½-финалите на мъжкото волейболно първенство. „Червените” и бургазилии стигнаха до тази фаза, след по две победи в ¼-финалния плей-оф на Суперлигата.

В зала „Васил Симов” ЦСКА постигна втора чиста победа над Монтана с 3:0 гейма (25:22, 25:23, 28:26). Срещу вече изпадналия във Висшата лига тим на гостите, Алексанъдр Попов извади през втората част опитното либеро Даниел Пеев, за да му пести силите. След това на резервната скамейка седнаха Филип Майо и Стоян Самунев, като Петър Атанасов и Теодор Тодоров завършиха с по 9 точки, а топреализатор на мача стана Андрей Николов от Монтана с 10 точки.

До изненада можеше да се стигне в другата среща днес, тъй като Славия взе два гейма на ЛукОйл Нефтохимик в зала „Младост” в Бургас, но „белите” не издържаха в тайбрека. Тимът на Северин Димитров се класира за ½-финалите след две победи над Славия, като втората дойде с 3:2 гейма (25:17, 25:17, 21:25, 19:25, 15:7). На полето не се появи от началото за ЛукОйл Мартин Пенев, като се наложи да спасява положението в четвъртата част. Опитният разпределител Иван Станев бе заменен от Александър Петков, вместо Петър Кирчев влезе 18-годишният Георги Димитров, но до тайблека. Либерото Добромир Иванов обаче така и на игра за сметка на Стоян Златев. Красимир Стефанов донесе 16 точки за успеха, бразилецът Рузвелт Фильо завърши с 14, а Николай Антонов - 13. Славия остава на седмото място в крайното класиране на Суперлигата и ще играе плей-аут за оставане сред елита срещу КВК Габрово.

Утре може да станат известни и другите два ½-финалиста, тъй като шампионът Левски Сиконко взе чиста победа с 3:0 гейма над Марек Юнион Ивкони, а гостува в Дупница от 17:30 часа. В зала „Арпезос” Арда приема Пирин Балканстрой (Разлог), като съставът от Разлог би също с 3:0 гейма.

½-финалните плей-офи ще се играят до 3 победи от 5 мача на 21, 22, 25 и евентуално на 26 и 28 март.Финалният плей-оф за шампионската титла е също до 3 победи от 5 мача на 15, 16, 18 и евентуално 19 и 21 април.