Довечера в зала „Универсиада” предстои третото вечно дерби на волейболното поле за сезона. ЦСКА и Левски Сиконко се изправят на неутрален терен от 17:30 часа в сблъсък, който ще определи кой тим ще бъде №1 в класирането в Национална волейболна лига. От началото на шампионата „сините” взеха два успеха над „червените” – в есенния дял с 3:0 гейма, а след това на турнира на 8-те най-добри момчетата на Найден Найденов стигнаха до 3:2 гейма в драматична среща.

Букмейкърите имат затруднения да дадат предимство на един от двата тима. Коефициентите за успех на ЦСКА или Левски Сиконко са или напълно равни или само с леко предимство на тима воден от Александър Попов.

Входът за зрителите отново ще бъде свободен, а служителите на реда пак ще бъдат със сериозно присъствие.

В зависимост от изхода на дербито довечера ще стане ясно дали шампионите от ЦСКА или Левски ще участва на предстоящите турнири в Разлог и Дупница. Разпределението на другите клубове се знае и само се чакат водачите на групите. В Дупница вече място намериха ЛукОйл Нефтохимик, Марек Юнион Ивкони и Монтана. В Разлог на 14, 15 и 16 март ще спорят Пирин, Арда и Черно море.

15 минути преди началото на вечното дерби в зала „Универсиада” легендата Тодор Симов ще бъде награден по случай 80-годишния си юбилей. Роденият на 8 март 1929 година екс-разпределител и национален треньор ще бъде почетен от шефовете на родния спорт. От БОК са подготвили специален медал, от БФВ – почетен плакет и други. Довечера ще бъде първата част от честването на юбилея, защото утре в Музея на спорта, Симов ще дари свои отличия завоювани през годините, но и ще получи поздравления и подаръци.