Волейболният шампион на България при мъжете ЦСКА замина в късния следобед за Белгия. Александър Попов заведе тима си на международния турнир „Крисмас Къп”, организиран от класния Нолико в град Маайсейк. На самолета не се качиха контузените Георги Върлов и Иван Колев. Рафаел Паскуал и Николай Найденов пък останаха в България заради ангажименти.Това пък може да бъдат последните срещи за либерото Теодор Салпаров преди да се подложи на опирация, която е насрочена за януари 2009-та.

По-рано вицешампионът Марек Юнион Ивкони получи покана да участва в тази надпревара в Белгия, но дупничани отказаха заради предвидения за 28 декември бенефисен мач на братя Найденови.

Съставът от Маакейк, който е непобеден лидер в Белгия и участник в Шампионската лига за пореден сезон, за 11-та година организира надпреварата между коледните и новогодишни празници. И тази година отборите участници са класни – освен ЦСКА и домакините, ще премерят сили още временният лидер на Франция ПариВолей (11 успеха и 1 поражение) и друг белгийски клуб Ханделсгидс Авербод, който е на 3-то място в местния шампионат със седем победи и 2 загуби.

Мачовете ще бъдат в два дни – 27 и 28 декември. Утре ЦСКА среща домакините от Нолико в 21:30 часа, а на 28-ми са финалите.

В същото време днес за чужбина и по-точно за Швейцария отпътуваха част от волейболистките на Левски Сиконко. Шест от сините момичета на Страхил Балов ще участват в съвместен отбор с Волеро Цюрих на силен международен турнир срещу шампиона на Франция Кан, румънския Метал Галати, турския ВакъфБанк Гюнеш Истанбул, бразилския Еспорте Ресифе и руския Динамо Москва. Шест левскарки в тандем с още толкова от състава на Волеро, където треньор е Петър Дочев ще облекат нови екипи с две емблеми – на българския и белгийския клуб.

Насред Швейцария международният тим ще спретне български дербита, защото в Кан са Ева Янева и Страшимира Филипова, в Метал Галац – други две националки Любка Дебърлиева и Мария Филипова. Мачовете са на 27, 28 и 29 декември.