Волейболният шампион на България ще бъде известен най-рано следващия понеделник. В четвъртък стартират срещите между настоящия първенец ЦСКА и претендента Левски Сиконко. Червените имат домакинско предимство и затова първите два мача са в зала „Васил Симов”. Четвъртък и петък от 17:30 часа тимът на Александър Попов приема сините, а в понеделник е третата среща в зала Сиконко. Тъй като се играе до три победи от пет срещи, първата възможна дата да се излъчи шампион е именно понеделник. Четвъртата среща е във вторник отново с домакин Левски Сиконко. Евентуален пети мач е насрочен за 24-ти април - петък в залата на ЦСКА.

Левски Сиконко вече е на лагер. Брунко Илиев заведе избраниците си в Банкя, като играчите му се връщат в Люлин само за тренировките и видеоразбора сутрин и следобед.

Шампионите от ЦСКА пък тренират по програма на 4-ти километър, като Сашо Попов разчита на всичките си волейболисти.

Междувременно от утре започва подготовката на младежкия ни национален отбор по волейбол за предстоящите квалификации от 15 до 17 май. Новият наставник Пламен Христов събира утре в Самоков 18 момчета, с които ще се готви следващият месец.

Програма на финалните мачове в НВЛ:

16 април – 17:30 часа ЦСКА – Левски Сиконко

17 април – 17:30 часа ЦСКА – Левски Сиконко

20 април – 17:30 часа Левски Сиконко – ЦСКА

21 април – 17:30 часа Левски Сиконко – ЦСКА

24 април – 17:30 часа ЦСКА – Левски Сиконко