Волейболните шампионки от ЦСКА са готови за първия си евромач този сезон. Червените гостуват във Финландия на Конекранес Хаменлина тази събота в мач от GM Capital Challenge Cup. Реваншът е на 18 октомври от 17 часа в зала „Христо Ботев”.

Славка Узунова няма да играе за ЦСКА, а най-опитната в тима ще бъде Меги Амиджинова. Останалите волейболистки са млади и сега ще трябва да трупат опит.

„Готови сме доколкото ни е възможно. Играем с изключително млади момичета. Надяваме се да преодолеем първия кръг, да натрупаме опит и след това в първенството да сме категорични както миналата година. Целта ни е да изиграем колкото се може повече кръгове и международни мачове. Гоним перспектива след 3-4 години да имаме резултати и в евротурнирите. Знаем за класата на отбора на Хаменлина. Финландките не могат да се похвалят с някакви сериозни успехи в женския волейбол, но имат две чужденки, които евентуално могат да ни затруднят. Ако си успеем да си покажем играта и да не се повлияем от домакинската публика, мисля, че няма да имаме проблеми. Хубавото е, че втория мач е в София – в зала „Христо Ботев”. За Финландия заминаваме в петък, като ще пътуваме цял ден, сменяме 2-3 полета. Мачът е в събота, а в неделя се прибираме. Като подготовка бяхме на един добър турнир в Хърватия и станахме втори. Преди два дни се върнахме от Скопие, където играхме две контроли. Имахме и 5-6 контроли с местни отбори. За момента това е достатъчното, което можехме да изиграем” каза наставникът на женския ЦСКА Атанас Петров.

По отношение на състава на армейките треньорът им коментира: „Тази година ще бъдем само младост. Единствено Меги Амиджинова остана и имаме договорка да ни помогне за евромачовете. Другите момичета са изключително млади на 17-18 години. Славка Узунова няма да играе за нас, има оферти от чужбина и чака предложения”.