Волейболният шампион на България ЦСКА уреди две изключително класни контроли. Червените ще играят проверки преди дебюта си в Шампионската лига срещу новия тим на национала Владимир Николов Кунео.

Тимът на Александър Попов ще лети до Апенините, за да срещне лидера в Серия А1 в момента. Мачовете Кунео – ЦСКА са на 16 и 17 октомври.

ЦСКА успя да уреди най-класните контроли на български волейболен отбор в последните години. За последно Левски Сиконко имаше двустранни проверки с Ираклис преди четири години. Но за първи път роден тим ще премери сили в неофициален мач с клуб от най-престижното първенство.

Кунео има във витрината си следните трофеи: Купата на Италия (1996, 1999, 2002, 2006), Суперкупата на Италия за 1996, 1999 и 2002, Носител на Купата на Европейската волейболна конфедерация за 1996 и 2002 година, Купа на Купите за 1997 и 1998, Суперкупата на Европа за 1996 и 1997 година.

Тимът е дългогодишен участник в Шампионската лига, а този сезон ще играе в Купата на Европейската волейболна конфедерация.

Освен индивидуалните сблъсъци на полето, ще има и дуел на треньорите. Александър Попов ще бъде противник на фаворитът за селекционер на България Силвано Пранди.

Иван Зарев и Николай Найденов ще могат да се конкурират с екснационала на Италия Марко Нути и кубинеца Хавиер Гонсалес. Светозар Иванов, младия талант Теодор Тодоров и останалите центрове ще спорят с Франческо Фортунато и със словенеца с италиански паспорт Грегор Йерончич.

На поста либеро противници ще бъдат Теодор Салпаров срещу Франческо Пиери. Филип Мейо ще се конкурира не с някой друг, а с Владимир Николов. При посрещачите Рафаел Паскуал и Иван Колев ще трябва да бъдат на по-добро ниво от Петер Платеник и белгиеца Йоут Уисманс.

Преди контролите в Италия ЦСКА ще участва във второ вечно неофициално дерби. Червените ще върнат жеста на Левски Сиконко и ще им гостуват в петък от 17:00 часа в зала Сиконко в ж.к. Люлин.