България не успя да се класира на финал на Балканското първенство по волейбол за жени под 19 години, на което страната ни е домакин. Пред горещата подкрепа от трибуните в столичната зала „Христо Ботев" момичетата на Борислав Крачанов отстъпиха с 1:3 (17:25, 25:20, 15:25, 25:27) пред Турция. 

Така в петък от 15:30 часа българките излизат срещу Черна гора в спор за бронзовите медали. Двата тима вече се срещнаха веднъж на Балканиадата, като победата бе за България с 3:1. 

Срещата беше много оспорвана, но и нервна, а четвъртият гейм бе истинско зрелище. 

Кая Николова започна днес като централен блокировач, а селекционерът Борислав Крачанов запази останалите титулярки от предишния ден - Маргарита Гунчева, Боряна Ангелова, Микаела Стоянова, Виктория Коева, Ива Дудова и либеро Йоана Докова. 

България тръгна с 2-1 в първата част, но след грешка на блокада допусна обрат и след 2-4 туркините взеха нещата под свой контрол и поддържаха комфортна разлика. Тимът ни допускаше грешки в защита, най-вече породени от неразбирателство. 

Силно начало и 6-2 вдъхна настроение, с което този път водачеството беше в полза на България. Силният тим на Турция успя да изравни при 18-18, но много по-самоотвержената игра в защита позволи на националките да изравнят.

Последва нов спад в редиците, а мачът се изнерви и отборът загуби тази част с 15:25, а Турция отново излезе напред в резултата. 

Дойде ред и за най-интригуващия гейм - номер 4. В него имаше обрати, грешки, борба и много класни разигравания, а Турция спечели с 27:25.

България завърши с двойно повече грешки от съперника (24 срещу 11), като 18 от тях бяха на сервис, а в същото време записа едва 4 аса. 

Капитанката Ива Дудова реализира 17 точки, а 14 добави Виктория Димитрова. 

Финалът на Балканското първенство ще е между Турция и Сърбия с начало 18:00 ч./БТА