Първият благотворителен волейболен търг у нас приключи успешно тази вечер. България съблече световните звезди Жилберто Фильо Годой – Джиба и Жоао Мигел Сегуйера – Жозе срещу сумата от 1001 евро.

Евгени Павлов Павлов и българинът, предложил най-много пари, за да притежава фланелките на най-добрия на планетата волейболист и капитанът на Португалия. В наддаването на сайта на българската федерация по волейбол доста българи бяха привлечени от инициативата и се включиха, но с по-малки суми.

Дарителят на екипите Константин Тюфекчиев вече се е свързал с печелившия, който е потвърдил желанието си да притежава пълните с автографи фланелки и до дни официално ще ги получи срещу 1001 евро. Сумата пък ще бъде дарена на дома за деца с интелектуални увреждания Блян в Разлог.

От утре пък родната централа стартира нов търг – за екипа (фланелка, гащета, наколенки и маратонки) на Матей Казийски, с който той игра на Олимпиадата. Средствата от това наддаване ще бъдат дарени на дома за деца, лишени от родителски грижи в Дупница.