Мъжкият национален отбор по волейбол на България претърпя второ поражение в приятелски мач от Словения преди старта в Лигата на нациите. След загубата с 1:3 във вторник последва нова в сряда – 0:3 (21:25, 19:25, 22:25)

Младият тим на България се държеше равностойно в първата част срещу европейския вицешампион. Чак в последните минути нервите на словенците се оказаха по-здрави и те успяха да дръпнат в точките, с което да затворят гейма при 25:21.

България започна още по-убедително следващата част, където рано направи пет поредни точки и поведе с 6:3. Осмите в ранглистата на FIVB обаче изравниха. Двубоят тръгна точка за точка за дълго време, но отново българите започнаха да бъркат в най-неподходящия момент, а словенците се възползваха от всяка слабост. Така отново геймът бе за Словения с резултат 25:19.

Българските национали дръпнаха първи в точките в третия гейм и стигнаха до 13:8, след което задържаха разликата до 16:11. Словения се опита да се върна в гейма и намали до 14:16, а изравняването стана факт при 17:17. Тогава гостите дори поведоха с 19:17. Европейските вицешампиони задържаха крехката преднина до края и спечелиха с 25:22.

След края на контролата щабовете на съперниците се разбраха да изиграят още два гейма. В първия от тях Словения постигна най-голямата си разлика 25:17. Чак във втория допълнителен гейм публиката в зала "Христо Ботев" се зарадва на успех. Българите поведоха още в началото и не изпуснаха аванса до 25:20.

Двубоите със Словения бяха генералната репетиция за България преди старта в Лигата на нациите. Първият мач на отбора е в канадската столица Отава срещу Сърбия на 7 юни.