Бургас 2007 влезе в историята на местния женски волейбол с класирането си на полуфиналите за Купата на България. 

При първото си участие в турнира тимът успя да заеме второ място в предварителна група „А” след 2 победи и 1 загуба. В първия си мач възпитаничките на старши треньора Ваня Соколова поднесоха приятна изненада с успех 3:2 (14:25, 25:18, 16:25, 25:19, 15:9) над сочения за фаворит тим на Казанлък Волей. 

В този сблъсък победителките демонстрираха не само спортно-технически, но и морално-волеви качества. След като изоставаха с 1:2 гейма, те намериха сили за прелом и пречупиха съперника с 3:2. По-здравата психика и пределната мотивация на момичетата в синьо-бели екипи блеснаха най-ярко в тайбрека, спечелен без особени сътресения. 

Във втората си среща от кампанията Бургас 2007 довърши делото за класиране в топ 4 след класическа победа над домакините от ЙЕБ-Шумен 05 – 3:0 /25:18, 25:11, 25:20/. 
Осигурил си мечтаното второ място, отборът отстъпи днес с 0:3 /17:25, 21:25, 13:25/ на първенеца в групата Левски, който спечели и трите си мача.

"В Шумен просто си свършихме работата, за която бяхме дошли. Целта ни беше второто място и я постигнахме. Голямо браво на момичетата, които издържаха физически и психически", лаконичен беше спортният директор на вторите в група „А” Георги Делчев.

Мачовете от финалната четворка ще се играят в началото на месец май, като домакинството още не е определено. Момичетата на Ваня Соколова се изправят на полуфинал срещу тима на Марица, който оглави другата предварителна група „Б” след три класически победи. Разликата в класите е очевидна в полза на пловдивчанки, но самото участие на бургазлийки в топ 4 заслужава адмирации.

Освен че участва за пръв път в турнира за Купата на България, Бургас 2007 направи този сезон и исторически дебют в Националната волейболна лига, като зае шесто място след края на редовния сезон.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS