Новият старши треньор на волейболния Левски Сиконко Брунко Илиев бе доволен от победата в първия мач от полуфиналните плейофи при мъжете. „Имаше малко напрежение, но като че ли концентрацията е била точна за този мач. В първия гейм видях един много силен наш отбор, защото ги победихме под 15 точки. Много хубаво играхме на блок, много хубав сервис. След това, винаги когато има убедителен гейм, следващия става труден, и така се получи. Малко се поотпуснаха те, момчетата от Бургас се разиграха. Но след това пак бяхме убедителни, и трите гейма ги спечелихме под 20 точки,” коментира Илиев за срещата с Лукойл Нефтохимик.

„Победата е важна от психологическа гледна точка, защото на нас ни липсват и основното либеро, и основният разпределител, и може би затова загубихме втория гейм. Хубаво е, че победихме, защото момчетата си повярваха, че могат да излязат с положителен баланс от серията,” обясни специалистът.

„Смятам, че ще победим и утре. Ние трябва да излезем възможно най-бързо от тази серия, за да можем да се готвим с Георги Братоев, очаквам, че той ще се оправи, да почнем с него сработката за мачовете с ЦСКА. Сигурно ЦСКА ще е наш съперник,” завърши Брунко Илиев.