Отлична България в трети пореден мач на Европейското първенство за мъже под 17 години в Черна гора. Националите ни, водени от Десислава Величкова, постигнаха нов чист успех – 3:0 срещу Белгия.

В третия ден от шампионата бяхме първи в програмата. "Трикольорите" не се бавиха много срещу поредния си съперник (мачът продържи 76 минути) и постигнаха отново победа на нула, въпреки че това бе и най-оспорваната им среща досега в Подгорица. Тимът ни остава единствен на Европейското, който не е загубил гейм. В класирането на Група I сме убедително лидер с 9 точки.

Началото срещу белгийците днес бе трудно. Те успяха да ни поведат с 5-0. Върнахме се при 7-7 и в следващата атака обърнахме. Мачът остана равностоен и буквално се играеше точка за точка до 18-18. Тук направихме серия с 5 безответни точки и до края на частта дадохме на Белгия да реализира само 1 точка за 19:25.

Втората част започна по-силно за нас, но след като се откъснахме при 6-2, позволихме изравняване (9-9). Оттук мачът тръгна идентично на първи гейм с размяна на водачеството с не повече от 1-2 точки. Белгия поведе този път и бе близо до изравняване в геймовете. При 21-23 за тях, записахме още една серия от 4 поредни точки, за да поведем с 2:0 след 25-23.

В третата част поредицата ни започна след 5-4. Този път нанизахме 7 безответни точки. Съперникът не успяваше да напипа вярна контраатака, а страхотната играта на нашите момчета доведе до разлика от 14 точки (20-6). Двубоят можеше да приключи и по-бързо, но позволихме опонентът да се оттегли малко по-почетно и геймът завърши с 25-11.

Константин Манолев и Петьо Иванов реализираха по 8 точки, Жасмин Величков добави 6, а Виктор Младенов се включи с 5. В днешния мач имахме 15 точки от блокада и 3 от начален удар.

Сега за отбора ни предстои един ден почивка, а в неделя излизаме срещу Словения от 18:30 ч.