“Ако семейството ми имаше много добри финансови възможности, щях да се върна да довърша сезона в Левски”, сподели пред Гонг от Италия волейболният ни национал Валентин Братоев. Посрещачът още чака разтрогване на договора си с Вибо Валентиа, след което ще се върнe в родината и ще реши къде да продължи сезона.

Единият от близнаците Братоеви няма да претендира за изплащане на дължимите му пари от италианския тим, като последната седмица не тренира, а ходи само на тенис и фитнес. “В началото на сезона преди подписването на договора, уговорките бяха други - да се развивам и играя, но нещата не се стекоха така. Не е малшанс развитието ми в последните години, а неправилен избор от моя страна на клуб. От няколко дни чакам да ми издадат документ за разтрогване и освобождаване от всякакви задължения към Вибо Валентиа. Но бавят тази бележка, чакам, а мениджърът всеки ден казва “Утре, утре“, а нищо не се случва. Финансови претенции към тях нямам никакви, въпреки че имат да ми платят още една заплата, но съм готов да си тръгна дори без за ми плащат. Искам колкото е възможно по-скоро да си тръгна, да отида някъде, където ще играя защото аз седя тук, не тренирам, а единствено ходя да играя тенис и на фитнес“, разкри националът.

Пред Гонг бившият ни национален треньор Мартин Стоев разкри, че преди 10 дни е отправил оферта към Братоев да отиде в неговия тим Томис (Констанца) в Румъния. “Чухме се с Мартин, поговорихме“, коментира Вальо и продължи: “Аз имам желание да отида в отбор, където ще играя. Искам да видя дали нивото, което мога да постигна, е високо или не чак толкова. За три години откакто съм в чужбина имам едва 10 изиграни мача! Ще търся место, където ще играя и да ще се забавлявам! Имам и други предложения и варианти - от добри отбори в Серия А2, от Русия, но в следващата една седмица ще се разбере“.

Финансовите параметри спират Валентин да облече пак синята фланелка заедно с брат си Георги Братоев

източник: Gong.bg

Запитан дали не е обмислял и вариант да се върне в Левски волей, където този сезон играе брат му и отново да облече синята фланелка, Валентин отговори: “Минавало ми е през главата това само и единствено защото брат ми е там, а последните години бяхме свикнали да играем заедно. Но финансовите условия правят избора труден. Ако моето семейство беше много добре финансово подсигурено, сигурно щях да се върна в България, да довърша сезона и да се забавлявам. Аз започнах да играя волейбол защото се забавлявах! А вече го няма това чувство на удоволствие от играта!”.

Още от разказа на Вальо Братоев, може да чуете в аудио-интервюто.