Собственикът на ВК ЦСКА Георги Георгиев даде първото си интервю след завръщането си в България и след като червените сдадоха титлата, оставайки втори в Национална волейболна лига. Босът с тъга коментира моралното си неудовлетворение, евентуалните санкции и рокади в тима.

 

„Морално не съм удовлетворен. Говорих и с треньорския щаб, и играчите. Санкции ще има! Левски обра всички купи за сега. Няма как да се махна от ЦСКА! Клубът е моя собственост и няма цена, за която да го продам. Сърцето ми е ЦСКА и няма как да го напусна! Оттук нататък искам само волейболистите на ЦСКА да вземат Купата на България. Дано пък  децата, младшата и старша възраст червени играчи да отсрамят батковците и какичките си” заяви Георги Георгиев пред Гонг. Глобите за армейските волейболисти ще се изразяват в лишаване от премии, ако не вдигнат Купата на България в Пазарджик от 30 април до 2 май.

 

След като ЦСКА сдаде шампионската титла и остана на второ място в Национална волейболна лига, а зае първо място в редовния сезон, се подновиха споровете относно дали Александър Попов трябва да остане начело на тима, след като работи и развива таланти в залата на 4-ти километър от 1999 година  досега. Президентът и собственик на клуба обяви: „Относно бъдещето на Александър Попов като треньор, аз му имам пълно доверие поне за този сезон. Нека да свърши... На вас винаги съм казвал, че Сашо го готвя да поеме и други функции. След края на сезона мога да кажа дали има още онзи вариант, при който да доведем чуждестранен треньор, а Попов да стане мениджър. За сега не виждам да има промени в треньорския щаб”.

 

България има право на три клуба участници в третия по сила евротурнир Challenge Cup за сезон 2009/2010. Георги Георгиев обаче е спонсор на част от тези надпревари. Това бе една от причините ЦСКА да получи уайлд карт за Шампионската лига миналия сезон. Сега братът на Теодор Салпаров има нови такива надежди! Европейската волейболна конфедерация през средата на май месец ще обяви кои ще бъдат двата тима, които ще вземат двете уайлд карти за най-престижния турнир и кои клубове ще заемат място в трите надпревари. „Аз съм готов ЦСКА да играе в Шампионска лига! Стига да ни позволят, ще продължа да бъда спонсор и на европейски клубни турнири”, пожела си Георгиев.

 

Относно селекцията и промените в състава на червените босът обяви: „Филип Майо има още две години договор нас, Рафаел Паскуал няма да остане в тима. Светозар Иванов си търси отбор в чужбина и ще бъде продаден. Брат ми Теодор Салпаров чака оферти отвън, но ако не получи такива, ще си играе в ЦСКА.”

 

 

 

Ето какво разкри пред Гонг собственикът на ВК ЦСКА Георги Георгиев:

 

Морално не съм удовлетворен. След 20 победи Левски е надиграл нашите играчи. Няма как да коментирам по друг начин това второ място. Вчера проведох разговор с цялото треньорско ръководство и момчетата. Казах им все пак да не се отчайват и да не падат духом. Споделих им моралното си неудовлетворение, но поне да вземем Купата на България. Остана ни само това - да вземем Купата. Ако се преборят момчетата, от тях си зависи!

 

Санкции ще има! Бях обещал премия за титла от 50 000 лева, но сега, ако ЦСКА не вземе Купата на България, то играчите ще получат заплатите си, но няма да вземат никакви премии. По-големи санкции от тези за мен няма!

 

Единствено съм доволен от това, че момчетата на ЦСКА показаха, че могат да играят сериозно. Не очаквах да запишат 20 победи. Радвам се, че се обиграха всички.

 

Предполагам, че е вярна информацията, че Левски Сиконко е станал шампион с три пъти по-малък бюджет от нашия. Аз плюс това финансирам цялостно ВК ЦСКА, всички възрасти, не само мъжете.

 

Тази година Левски взе всичките купа, но засега. А ако вземат и Купата на България?!  Все пак пожелавам успех на сините защото и при мъжете и при жените са се преборили добре.

 

Няма как да се махна от ЦСКА! За сега нямам намерение да напускам клуба и ще продължа винаги да го поддържам. Оставам и следващия сезон. ВК ЦСКА е моя собственост, не съм само спонсор и единственият вариант аз да се махна е да дойде някой да го купи, и да ми даде тези пари, които съм вложил.

 

При абсолютно никаква сума не бих продал ЦСКА! Не виждам да се появи и някой желаещ да ни купи. Аз не виждам никакъв вариант и причина да продам ВК ЦСКА. Трябва цялата ни фирма и структура да влезе в някаква невиждана криза, за да се стигне до такова едно действие, но и тогава пак няма да го допусна. Сърцето ми е ЦСКА и няма как да го напусна!

 

Филип Майо има още две години договор с нас и остава догодина. С Рафаел Паскуал контрактът ние е за един сезон и мисля, че той няма да остане в ЦСКА. Доколкото знам Светозар Иванов си търси отбор в чужбина и той ще бъде продаден. Брат ми Теодор Салпаров чака оферти отвън, но ако не получи такива, ще си играе в ЦСКА при условия, които ще договори с клуба. Ние ще оценим абсолютно всички плюсове и качества на Теди. Относно селекцията и останалите момчета го решава треньорът. Поискал съм от Попов да ми даде списък на играчите, които ще останат и тези, които ще бъдат продадени.

 

Относно бъдещето на Александър Попов като треньор на ЦСКА мога да кажа единствено, че му имам пълно доверие поне за този сезон. Нека да свърши... На вас винаги съм казвал, че Сашо го готвя да поеми и други функции. Ако реши да остане, имам му доверие, независимо, че не сме шампиони. Но след сезона предвиждам структурни промени във ВК ЦСКА и тях ще ги знаем на Управителния съвет.

След края на сезона мога да кажа дали има още онзи вариант, при който да доведем чуждестранен треньор, а Попов да стане мениджър. За сега не виждам да има промени в треньорския щаб. Специално аз имам пълно доверие на Сашо и така не виждам кой ще го смени.

 

Аз съм готов ЦСКА да играе в Шампионска лига! Стига да ни позволят, ще продължа да бъда спонсор и на европейски клубни турнири. Предполагам, че ще играем не в третия по сила, а във втория турнир.

 

Оттук нататък Георги Георгиев иска само волейболистите на ЦСКА да вземат Купата на България! Друго не искам. Дано децата, младшата и старша възраст червени играчи да отсрамят батковците и какичките си!