Президентът на волейболния ЦСКА Георги Георгиев присъства на началото на тренировката на играчите на Александър Попов, на която бе представено и второто ново чуждестранно попълнение – кубинецът Ясер Портуондо. Собственикът на GM Capital обяви и поставената цел пред армейците – отново преминаване на групите в Шампионската лига и попадане поне сред 12-те най-добри отбора в Европа.

„Единствената цел с този състав пред ЦСКА е отново минаване на групите в Шампионската лига. А с късмет и още по-нагоре” каза Георгиев. Това означава, че червените трябва да преодолеят руския Зенит (Казан), френския Кан и Унтерхахинг (Германия). Срещите от Група А на най-престижния клубен турнир на Стария континент стартират на 17 ноември, като ЦСКА първо гостува на немците.

Георги Георгиев каза още: „Кубинецът Ясер Портуондо и латвиецът Валтерс Рама са вече играчи на ЦСКА. Александър Попов не иска други състезатели и с това селекцията е завършена. Нямаме напускащи. Относно Портуондо – договорихме се за хубави пари, разбрахме се, с нас може да играе в Шампионска лига и ще остане при нас за целия сезон. Имаме сега предварителен договор, ще мине медицински прегледи и във вторник ще финализираме договора”.

На въпрос „Дали с такива играчи ЦСКА няма да „стреля с гаубица” по врабчета в родното първенство?”, президентът на волейболния ЦСКА отговори: „Не искам да коментирам новата система на Суперлигата и включването на 12 клуба в нея. Питайте ръководството на БФВ и НВЛ дали е така”.