Волейболистът на Черно море БАСК Борис Янков премина в румънския Констанца, който през миналия сезон стана шампион на страната. Варненският тим вече започна подготовката си. Отборът ще бъде първоначално на лагер в Правец, а след това ще участва на турнир в Санкт Петербург.

Милен Стоянов все още не си е намерил отбор във Франция , но президентът на Черно море БАСК Краси Илиев заяви на пресконференция днес, че е готов да го пусне, ако успее да си намери тим в чужбина.

Волейболистите преминаха функционални изследвания, като показанията от тях са перфектни. Това бе потвърдено от доктора на тима Динко Захариев. Евгени Генчев ще е наставник на Черно море БАСК през новия сезон с помощник Юлиан Топанков.

Клубният шеф не скри, че е имало запитване от елитни отбори от чужбина за варненски състезатели, но те са решели да запазят отбора в същия състав и тази година отново да гонят финал в шампионата и в турнира за купата.

Единственото ново попълнение на този етап е Радослав Димитров. На турнир в Тунис ръководството на варненския тим е искало да наблюдава изявите на състезател играещ на поста диагонал, но той бил контузен и не участвал в надпреварата.

Варненският тим продължава да търси състезател на този пост. В отбора е привлечен 17-годишен състезател от юношите старша възраст на клуба.