Волейболистите на Черно море БАСК започнаха подготовката си. Отборът ще бъде първоначално на лагер в Правец. След това варненци заминават на турнир в Санкт Петербург с участието на Динамо Москва, Спартак Москва, отбори от Италия, Финландия, Япония и др.

Турнирът е от 28.08-2.09. След това Черно море БАСК отново се връща на лагер в Правец.Със сигурност варненци ще участват и на втори турнир в чужбина.

Първата контрола ще се играе на 20 август срещу руски тим. Черно море БАСК е отлично селектиран за новия шампионат, като най-ниският състезател в тима е 203 см. Отборът има намерение да играе важните си срещи в ДКС във Варна, като предстоят разговори с ръководството на спортната зала по тези въпроси.

Общо 19 състезатели водят подготовка с тима сега. От тях ще бъде определена основна група от 14 души, а другите ще бъдат преотстъпени на отборите на Русе и Добрич. Италиански водещи отбори са заявили, че искат през цялата година записи от представянето на определени варненски състезатели, които те са харесали и искат да привлекат в съставите си.

Финансово отборът на Черно море БАСК е на 100 % обезпечен, потвърди клубният бос Краси Илиев.