Отборът на Арда (Кърджали) победи Монтана с 3:0 (25:19, 25:14, 30:28) в четвъртия мач между двата тима от полуфиналните плейофи в Суперлигата по волейбол при мъжете.
Кърджалийци постигнаха втори пореден успех като домакини над съперника и изравниха серията - 2:2 победи.

В полуфиналните плейофи се играе до три успеха от пет мача, като спорът достигна до пети решителен мач. Той ще се проведе в Монтана, като ще се играе на 30 март от 18:00 часа.

След вчерашния успех на свой терен в днешния мач Арда буквално изригна, като показа безпощадност и унижи в пълна степен гостите от Монтана. 

Домакините показаха стабилност и увереност, като дадоха нагледен урок за мотивация и отборен дух. Те доминираха със своя началния удар, като разстроиха противниковото посрещане и не дадоха шанс на Монтана за противодействие. 

Тон даде Спас Байрев, който в първия гейм, след десета точка застана на крайната линия и отбеляза седем поредни сервиса, включително и два аса, а неговите съотборници поведоха с 18:11. Това бе достатъчно да сломи Монтана и Арда спечели гейма. 

Безпощадни бяха волейболистите от Кърджали във втората част, когато буквално прегазиха съперника, оставайки ги едва на 14 точки. 

Напрежението и страстите избухнаха в третата част, когато се стигна до и до известни разправии, които прекъснаха мача за около 5 минути.

При 14:16 гостите претендираха за намеса от публиката, при плонж на Добромир Димитров. След това монтанчани умишлено започнаха да бавят игата, като използваха всички познати похвати за да разконцентрират съперника. Действията им успяха, като се стигна до равенството 24:24.

В крайна сметка домакините устояха на всички провокации, запазиха стабилност и след четвъртата възможност успяха да затворят гейма с 30:28, а с това спечелиха и крайната победа. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS