300 привърженици на ЦСКА се очаква да подкрепят червените волейболисти в Солун на първия мач от Шампионската лига. Тимът воден от Александър Попов гостува на Ираклис, където играе Плавен Константинов на 5 ноември от 19:30 часа.

При домакинските мачове на ВК ЦСКА билетите за зала Христо Ботев ще бъдат с цена 2 лева. 300 члена на червения фенклуб пък ще влизат без пари. Предвидени са и специални ВИП пропуски.

„Дано почувстваме, че сме от волейболния елит. Ираклис е фаворит в нашата група. Надявам се ние да не прегорим, но сме подготвени за атмосферата в Солун, след като сме играли пред публиката в Разлог и Дупница. Подкрепата на нашите фенове в Солун е много важна. Ще ни е достатъчно само да ги видим в залата. Имаме квота от 300 билета за първия мач, а в България пропуските ще бъдат по 2 лева. Членовете на фенклуба ще влизат безплатно” сподели треньорът на ЦСКА Сашо Попов.

Финансовият благодетел на ВК ЦСКА Георги Георгиев пък разкри пред Гонг: „Годишно издръжката струпа 1-2 милиона лева, но парите не са от значение, аз обичам този клуб. Нямаме финансови проблеми в клуба. Може да си възвърнем внесените финанси, само ако се класираме за финалната четворка. Ще съм доволен при преминаване във втория кръг, но и ако победим във всичките си домакински мачове. Опитните играчи трябва да помагат на младите, да не се стъписат в Шампионската лига. Целта ни в България е само една - отново шампиони. Ще запазим селекцията си, а ако защитим титлата си дори ще я увеличим”.


Програмата на мачовете на ЦСКА в група А на Шампионската лига:

5 ноември – 19:30 часа – Ираклис – ЦСКА
11 ноември – 17:30 часа – ЦСКА – Фенербахче
9 декември – 17:30 часа – ЦСКА – Честохова
17 декември – 21:30 часа – Честохова – ЦСКА
14 януари – 19:00 часа – Фенербахче – ЦСКА
21 януари – 17:30 часа – ЦСКА – Ираклис