Германският тенисист Александър Зверев вярва, че италианецът Яник Синер вече си е осигурил първото място в световната ранглиста в края на годината и заяви, че битката за втората позиция ще бъде много ожесточена между него и испанеца Карлос Алкарас.

Към момента Синер е начело с 11010 точки, следван от Алкарас със 7010 и Зверев с 6705 точки. Италианецът все още не си е гарантирал математически завършването на върха в класацията и може да бъде изпреварен до края на 2024-а.

Зверев обаче вярва, че Яник Синер е направил достатъчно, за да стане първият италиански тенисист, който завършва годината като номер 1 в световната ранглиста, а самият той се цели във второто място, пише изданието tennis365.com.

Синер и Алкарас имат планирани по още три турнира от календара на АТП - в Шанхай, Париж и Торино. Зверев също ще участва в тези състезания, но ще има възможност и за допълнителни точки, тъй като планира за играе на надпреварата от АТП 500 във Виена.

"За мен лично би било страхотно да завърша годината като номер 2 в света. Мисля, че първата позиция вече е при Яник, той си го гарантира по време на Откритото първенство на САЩ. Мисля, че преди Ню Йорк имаше по-голяма конкуренция между Яник, Карлос и мен", коментира Александър Зверев.

"За приключа като номер 2 и да започна следващата година по този начин би било изключително. Разбира се, знам, че Карлос в момента играе страхотен тенис и знам, че трябва да бъда на най-доброто си ниво, за да постигна тази цел", добави германският тенисист, чийто актив през годината е 57 победи и 18 загуби.

Той спечели една титла - в Италия и бе финалист на Откритото първенство на Франция, където отстъпи пред Карлос Алкарас.

"Имах някои отлични моменти през сезона, доста стабилни. Да спечеля в Рим беше страхотно, а после загубих на "Ролан Гарос", но така стоят нещата. Почувствах, че играя най-добрият тенис в живота си на трева по време на тазгодишния "Уимбълдън", докато не се контузих. Мисля, че след Олимпиадата нивото ми спадна леко, а после имах някои проблеми във физическо отношение и не бях здрав", заяви още Зверев. /БТА