Александър Лазаров се намира под №517 на сингъл и 477 на двойки в света, но е големият герой в първия ден на ATP Cup!

Третата ракета на България излезе на корта с Григор Димитров в решителната битка на двойки срещу Великобритания и изигра един от най-силните мачове в своята кариера, за да се представи пред света на тениса.

25 снимки

А светът на тениса се възхити на третата ракета на България в социалните мрежи. Лазаров и Григор Димитров донесоха първата победа на България на ATP Cup! Играещият ни капитан и третият ни най-добър състезател спечелиха решителния мач на двойки срещу Великобритания, отразявайки два мачбола и надигравайки изненадващо опитните Джейми Мъри и Джо Солзбъри със 7-6(5) 6-7(2) [11-9]. По този начин нашият състав затвори серията с успех от 2-1.

От Tennis Podcast отчетоха успеха на българите и отличиха третата ни ракета: 

„Световният №477 Александър Лазаров беше абсолютно невероятен в края на мача на двойки. А радостта по лицето на Григор Димитров, след като изведе отбора си от аутсайдери до победители, е толкова чиста и специална“.

Стийв Тигнър от авторитетното издание Tennis Magazine също не спести суперлативи за Алекс: „Отборният тенис винаги е добър заради факта, че ни представя нови лица и ги поставя под светлините на прожекторите. Алекс Лазаров, с ранкинг №517, беше човекът на мига за България при победата на Великобритания тази вечер“.  

От известния блог The Tennis 360 написаха: „Какво представяне от България! Как е възможно Александър Лазаров да е №517 в света?“.
„Абсолютно невероятно от отбора на България! Григор Димитров и Алекс Лазаров спасиха два мачбола, за да победят Мъри и Джо Солзбъри със 7-6(5) 6-7(2) [11-9], за да постигнат изненадваща победа на ATP Cup“, написаха от официалния „Twitter“ профил на отборната надпревара.

Tenniskafe