Скандалджията Ник Кириос отново показа, че прякорът му не е случаен. 48 часа след като той и Танаси Кокинакис вдигнаха титлата на двойки на Аустрелиън Оупън Ник публикува изявление, в което категорично отрече появилата се в медиите информация, че е направил негативни коментари за Ашли Барти.

„Майната ви, медии! Не съм казвал нищо неуважително по адрес на Ашли Барти. Единственото, което казах, е че публиката на Australian Open бе невероятна и мисля, че аз и Танаси имаме голяма заслуга за това. Дори бащата на Аш ми го каза, когато се видяхме. Казах само, че хората по света ме гледат и кортовете са пълни на всеки мой мач. Израснал съм с Ашли и винаги съм бил наясно с нейния потенциал“ – написа Кириьос в Instagram.

Getty Images
18 снимки

Бившият №13 в света се обърна и към един от опонентите си на финала – Макс Пърсел, който го обвини в неподобаващо поведение.

„Колкото до Макс Пърсел, поничка такава, и коментарите ти след мача: единственото, което ще ти кажа, е че очевидно нямаш никаква представа от забавление и спорт. В случай, че не си забелязал, има добра причина феновете да идват на моите мачове и това е, защото нивото и играта ми са нещо, което си заслужава да се гледа“ – заяви четвъртфиналистът на Уимбълдън за 2015 г.

„Следващият път, когато загубиш финал на Големия шлем, просто наведи глава и се опитай да измислиш как да отиграваш важните точки по-добре. Няма нужда да нападаш други австралийци в медиите, защото хората по-скоро биха предпочели да гледат как боята съхне, отколкото твоята игра сервис-мрежа“, завърши Кириос.