Вера Звонарьова победи с 4:6, 6:3, 6:4 Амели Моресмо в първия кръг на турнира за Купа Кремъл в Русия. Представителката на домакините отстъпи на поставената под номер шест в основната схема французойка в първия сет, след като не успя да вземе нито един от първите четири гейма.

Звонарьова обаче се отърси от грешките си във втория сет и успя да се върне в мача. Тя пое инициативата и взе частта за малко повече от половин час с 6:3.

Силите на Моресмо постепенно се изчерпаха и в последния сет тя така и не успя да отреагира на добрия сервис на рускинята. Френската тенисистка допусна цели 12 двойни грешки и това и коства и мача.

В следващия клъг Вера Звонарьова ще срещне Агниешка Радванска.

В другия завършил мач при жените Динара Сафира се наложи без проблем над Мартин Мюлер със 6:1, 6:3. Задачата на рускинята във втори кръг ще е значително по-трудна, тъй като среща поставената под номер три в схемата своя сънародничка Ана Чакветадзе.

Завършиха и три двубоя от първия кръг при мъжете. Михаил Южни, номер 2 в схемата, отстрани Ернест Гулбис с 6:3, 6:2, а По-Анри Матийо изхвърли от надпреварата в Москва представителя на домакините Игор Кунцин след 6:3, 6:4. Пол Колшрайбер победи с 2-1 сета – 7:6, 1:6, 6:4 хърватина Марин Цилич.