Александър Зверев започна с победа участието си на турнира по тенис на клей в Хамбург (Германия) с награден фонд от над 1,8 милиона евро. Представителят на домакините, поставен под номер 4, спечели лесно с 6:3, 6:0 срещу Алекс Молчан.

Германецът постигна общо четири пробива при начален удар за словашкия тенисист и приключи срещата за малко повече от един час.

"Радвам се отново да бъда у дома. Надявам се, че всички ще имаме една много хубава седмица", коментира Александър Зверев, който се надява да стане първият представител на Германия, спечелил титлата в Хамбург след Михаел Щих през 1993 година. Най-доброто класиране на Зверев в германския град е полуфинал през 2014 и 2019 година.

Във втория кръг Зверев ще се изправи срещу своя сънародник Максимилиан Мартерер. 

Шампионът от миналия сезон Лоренцо Музети също постигна победа. 21-годишният италианец, който е поставен под номер 3 в основната схема, се наложи лесно с 6:4, 6:1 срещу шведския квалификант Елиас Имер за само 76 минути.

Следващият съперник на Музети в Хамбург е Йозеф Ковалик. Словакът, намиращ се на 172-ро място в световната ранглиста, победи бразилеца Тиаго Сейбот Уайлд със 7:6, (6), 6:4.