Александър Зверев разкри, че няма никакво намерение да участва в Купа Дейвис през 2019-а година.

След 118 години история турнирът променя формата си що се отнася до елитната дивизия като вместо традиционните до този момент елиминационни срещи в държавите през годината, ще включва само един квалификационен етап през февруари и финален турнир през ноември.

Засега обаче не са много водещите тенисисти, които подкрепят промените, а до разнобой води и фактът, че в същото време АТР организира собствено отборно Световно първенство, което ще отбележи първото си издание през януари 2020-а, само няколко седмици след Купа Дейвис.

"През следващата година все още няма да има Световна купа на АТР, така че по-следващата година. Казвам съм го и преди, няма да играя в Купа Дейвис през ноември. Ще играя през февруари в Германия, във Франкфурт, това ще направя", сподели Зверев, според когото бъдещето на Купа Дейвис в този формат е под въпрос.

Според него сред големите звезди участие ще вземе само Рафаел Надал поради факта, че състезанието ще бъде в Испания и е финансирано от консориум, начело на който стои Жерар Пике.

"Купа Дейвис има сериозни въпроси, върху които трябва да размишлява. Един от тях е свързан с датите. Мисля, че датите са много важни и мисля, че няма да участва никой от топ играчите с изключение на Рафа, защото е в Испания. Убеден съм, че много от топ играчите няма да играят."

"Ще видим какво ще се случи. За Световното първенство все още не знам много. Има още доста време до този турнир. Надявам се да бъде добър. Той е в първата седмица на годината, така че е логично да се играе, освен това е в Австралия, така че по отношение на графика не е зле."