Поставеният под номер 4 Александър Зверев (Германия) надви Артур Филс (Франция) 6:2, 6:4 и се класира на финал на турнира по тенис за мъже в Хамбург. Той ще играе за първа титла в родния си град срещу Ласло Джере (Сърбия), който елиминира Чжъчжен Чжан (Китай) с 6:3, 6:2.

За последно носителят на 19 трофея от АТП Зверев игра на финал в Мадрид през май 2022. 19-годишният Филс пък елиминира поставения пдо номер 1 Каспер Рууд на четвъртфиналите.

"У дома винаги е най-уютно, но предстоящият мач няма да бъде лесен. Чакам го с нетърпение", заяви Зверев след двубоя срещу французина.

Зверев, който може да стане първият германец с титла в Хамбург от Михаел Щих през 1993, поведе бързо с 4:0 срещу Филс. Той не изпусна инициативата до края и взе 3/4 разигравания за пробив, спасявайки всички три за Филс. Мачът приключи след час и 32 минути.

Зверев е с баланс 32-18 през годината, след като игра полуфинали в Дубай, Женева, Хале и на "Ролан Гарос". С победата си над Филс той се изкачва временно на 17-о място в ранглистата на АТП./ БТА