Жил Симон загуби почти всички шансове за попадане в челната осмица на ранглистата на АТП след загуба с 4:6, 6:4, 3:6 срещу руснака Николай Давиденко в първия кръг на турнира по тенис за мъже в испанския град Валенсия.

Това означава, че французинът щетрябва да се възползва от последния си шанс на турнира от сериите "Мастърс" в Париж, за да се класира на финалната за сезона надпревара в Лондон.

Давиденко, който се смъкна до 36-о място в световната ранглиста и не е поставен на турнира в Испания, имаше пет поредни загуби срещу Симон преди мача във Валенсия. Той обаче стигна до четири пробива на сервиса на френския си съперник, като за сметка на това загуби само един гейм от собственото си подаване. Благодарение на това руснакът се класира за втория кръг и мач срещу победителя от двубоя между французина Никола Маю и испанеца Гилермо Гарсия-Лопес.

Във вторник миналогодишният победител Давид Ферер от Испания ще играе в най-интересния мач от първия кръг срещу непоставения си сънародник Фернандо Вердаско. Ферер вече се класира за турнира в Лондон, в който участие ще вземат още Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Мъри и Роджър Федерер.