Поставеният под номер 6 в схемата Жил Мюлер започна успешно представянето си на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open. Тенисистът от Люксембург победи тунизиеца Малек Джазири с 6:3, 6:2 в първия кръг. Във втория той ще играе с победителя от мача между Димитър Кузманов и Рикардас Беранкис от Литва.

"Никога не е лесно в първия мач, особено когато идваш от Австралия, където си играл на открито, прелетял си хиляди километри и сега играеш в зала. Определено съм много доволен от представянето ми днес и се надявам, че ще продължа с добрите игри и в следващите дни", коментира Мюлер след двубоя.

"Ако трябва да бъда честен нямам никакви впечатления от града, защото за момента съм видял само хотела и залата. Всичко обаче ми изглежда много приятно, а освен това разстоянията са кратки, което е важно, защото не губиш излишно време в пътуване. Сега се класирах за втори кръг, дори не знам с кого ще играя там. Дошъл тук, за да спечеля турнира, но същото важи и за останалите 27-28 момчета, които са в схемата. Сега ще си взема почивка, следващият ми двубой ще бъде в четвъртък, така че фокусът ми ще бъде към него", допълни тенисистът от Люксембург.

Мюлер коментира и липсата на Григор Димитров на надпреварата в София. "Определено е изненада, че него го няма. Очаквах да играе тук. Не знам каква е причината за неговото отсъствие, така че нямам какво да кажа повече по въпроса. Но, да – мисля, че всички очакваха той да бъде тук, в София". /БГНЕС