Испанската федерация по тенис ще даде под съд френския телевизионен канал Canal+ за видео, намекващо, че испанските спортисти масово употребяват забранени препарати, информира Reuters.

В предаването Les Guignols на телевизията е бил пуснат скеч, в който кукла, наподобяваща Рафаел Надал, подкарва личния си автомобил, който малко след това паркира на бензиностанция, но вместо да напълни резервоара с бензин, го пълни от собствената си урина. След това персонажът е спрян от пътна полиция за превишена скорост. На екрана се появява надпис „Испанските спортисти побеждават побеждават неслучайно“, придружен с логото на испанската тенис федерация, както и на редица други спортни организации, в това число на футболната и колоездачната.

В официалното изявление от страна на испанската централа по тенис, се казва, че видеото не само изразява недопустими твърдения и обвинения, но и използват емблемата на федерацията, без да има права за това.

От страна на Canal+ все още няма официален коментар по случая.

Любопитното е, че видеото излезе малко, след като испанският колоездач Алберто Контадор бе наказан за две години за употреба на допинг.