Френските тенисисти Жо-Вилфред Цонга и Беноа Пер се изправиха един срещу друг в осминафиналите от турнира на ATP в Хале, Германия. Срещата бе очаквана с голям интерес, тъй като две от „остриетата” на френския тенис се изправиха един срещу друг на един от кортовете.

Е, настоящият футболен властелин в света е именно родината на двамата тенисисти – Франция, а дуото показа, че не само селекцията на Дидие Дешан има футболната класа.

Участващият с „уайлд-кард” Цонга спечели мача в два сета, но най-куриозният момент настъпи в третия гейм на втория сет. Тогава сервисът бе за Пер, който при началния удар изпусна ракетата си, а с форхенд Цонга върна топката в полето на опонента.

Тогава на Пер му хрумна варианта да отигра удара с крак, а той бе добър и разиграването продължи. Цонга влезе в тона на точката и от своя страна „гърдира” топката, направи вдигане и я върна спокойно към Беноа Пер. Последваха сходни разигравания, като и двамата вдигнаха настроението при публиката, а накрая Беноа Пер опита с ефектен ножичен удар да завърши точката, но вместо това топката спря в мрежата и активът на Цонга набъбна до 30-40.

Вижте впечатляващото разиграване в прикаченото видео.