Жребият за Уимбълдън размина Новак Джокович с тримата си големи конкуренти Надал, Федерер и Мъри, които са в долната половина на схемата, а в горната на Ноле е Давид Ферер. Нещо повече, ако Федерер и Надал достигнат до четвъртфиналите, там двамата ще се изправят един срещу друг в спор за място на полуфиналите, където пък победителят може да срещне Анди Мъри. Ето и как е разделена по четвъртини основната схема на Уимбълдън.

Първа четвъртина:

Новак Джокович е водач на тази четвърт, а в първи кръг ще играе с известния с нестандартния си стил на игра Флориан Майер. При победа в следващия кръг Ноле ще се изправи срещу един измежду Рейнолдс и Джонсън, а първият поставен, който може да срещне, е Жереми Шарди, който пък започва с Райън Харисън. Вариант за противник на Джокович на четвъртфиналите е Томаш Бердих, който има само две победи от общо 13 мача със сърбина, но първата бе именно на Уимбълдън, а втората бе в последната им среща.

Втора четвъртина:

Водач на втората четвърт е Давид Ферер, а там са още Хуан Мартин Дел Потро  и младоците Димитров, Нишикори, Раонич и Кузнецов. Победителят от тази четвърт на полуфиналите ще се изправи срещу тенисист от частта на Новак Джокович.

Трета четвъртина:

Тази четвърт събра Рафаел Надал и Роджър Федерер, което означава, че двамата могат да се срещнат на четвъртфиналите. Но нека преди това да проследим пътят им до тази фаза на турнира.

 

Надал започва със Стив Дарси, във втори кръг би срещнал Кубот или Андреев, а вариант за съперникв  трети е Беноа Пер. В четвърти кръг противниците изглеждат далеч по-сериозни, а вариантите са Изнър, Хюит или Вавринка, като последните двама ще се изправят един срещу друг още в първи кръг.

Федерер ще стартира с мач срещу Виктор Ханеску, във втори кръг би срещнал Стаховски или Дутра Силва, а в трети - Фонини или направилият през миналата година фурор на Уимбълдън Лукаш Росол. Варианти за противник в четвърти кръг са Янович, Алмагро или Щепанек.

Четвърта четвъртина:

Анди Мъри е водач в последната четвърт, а в първи кръг шотландецът ще се изправи срещу Бенямин Бекер. Във втори би играл срещу Лу или Уорд, а първият поставен, който може да срещне, е Робредо в трети кръг. В четвърти сред вероятните противници са Южни или Типсаревич, а на четвъртфиналите би срещнал тенисист от частта на Надал и Федерер, пише tenniskafe.com.

Основната схема все още не е официално публикувана, но ето как изглежда тя:

Джокович - Ф. Майер

Рейнолдс - Джонсън

Кавчич - Щруф

Харисън - Шарди

Симон - Ф. Лопес

Беранкис - Матьо

Одесник - Уанг

Турсунов - Хаас

Гаске - Гранойерс

Хайдер-Маурер - Соеда

Блейк - де Бакер

Томич - Куери

Андерсън - Рокюс

Печнер - Присиежни

Брандс - Химено-Травер

Клижан - Бердих

 

Ферер - Алюн

Баутиста-Агут - Габашвили

Себайос - Хиралдо

Елиас - Долгополов

Кузнецов - Сайслинг

Дъкуорт - Кудла

Додиг - Колшрайбер

Нишикори - Ебдън

Л. Майер - Бедене

Льодра - Ниеминен

Истомин - Сепи

Жемля - Ръсел

Димитров - Болели

Жемля - Ръсел

Пея - Ливайн

Рамос - Дел Потъо

 

Надал - Дарси

Кубот - Андреев

Робер - Фая

Унгур - Пер

Изнър - Донской

Андухар - Манарино

Браун - Гарсия-Лопес

Хюит - Вавринка

Алмагро - Зоп

Матошевич - Руфен

Щепито - Рийд

Едмънд - Янович

Фонини - Мелцер

Райстер - Росол

Дутра Силва - Стаховски

Ханеску - Федерер

 

Цонга - Гофен

Васлен - Гулбис

Вердаско - Малис

Камке - Бенето

Монако - Нител

Лацко - Рам

Дьо Шапе - Лоренци

Багдатис - Чилич

Типсата - Троицки

Кузнецов - Монтанес

Жикел - Поспишил

Хаасе - Южни

Робредо - Богомолов

Маю - Хайек (няма го Джони)

Уорд - Лу

Бекер - Мъри