Първата ракета на България Григор Димитров продължава убедителното си представяне в Австралия.

В последния турнир преди Australian Open, Гришо вече е полуфиналист в ATP надпреварата в Сидни, след 4:6, 6:3, 6:4 срещу Александър Долгополов.

За място във финала той ще спори с Жил Мюлер, отстранил в два сета Жереми Шарди.

Димитров трябваше да изчака доста време, за да доиграе финалните геймове срещу Долгополов, след като дъжд отложи края на мача.

Срещата бе прекъсната от дъжд при аванс от 4:2 за Гришо в третия сет, след като преди това двамата си размениха по един сет - 6:4 за Долгополов и 6:3 за Гришо.

Двубоят бе прекъсван на два пъти като първият път това бе точно след края на първия сет и повлия добре на Григор, но вторият бе именно при 4:2 за него в решителната част. В последствие двамата тенисисти още на два пъти излизаха на корта и загряваха, но точно когато трябваше да подновят мача, дъждът отново се появяваше на корта. Така след над 5 часа от старта на двубоя, бе взето решение двубоят да се доиграе тази нощ.

КАК ПРЕМИНАХА ПЪРВИТЕ ДВА СЕТА ОТ СРЕЩАТА

Нещата приключиха за минути, след отлични отигравания на Димитров в неговите сервис геймове.

Долгополов успя да вземе своето подаване, и намали на 3:4 изоставането си в третия сет. Гришо обаче отвърна мигновено, и взе следващия гейм на нула, за да се доближи само на един от полуфинала - 3:5.

В деветия гейм българинът поведе при 30:15, но след това украинецът направи поредица от точки, за да вземе сервис гейма си за 4:5.

Григор обаче приключи нещата подобаващо и отново не даде точка на съперника, а накрая спечели с ас. Долгополов оспорва, но "ястребовото око" показа, че топката е на линията, и Димитров вече е на полуфинал, след 4:6 в третия сет.

"Не беше лесно, трябва да внимаваш, кога ще си легнеш, как ще си настроиш ракетата. Излизахме четири пъти на корта вчера. Но това е спортът. Жил е опитен играч, използва полето. Условията са трудни, но са еднакви и за двама ни," заяви Гришо след победата.