Водачът в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада) се класира за четвъртфиналите в първото издание на турнира по тенис на твърда настилка в италианския град Флоренция с награден фонд 612 хиляди долара.

Оже-Алиасим пласира 13 аса и се справи в първия си мач от надпреварата с германеца Оскар Оте с 6:4, 6:7(2), 6:2 за два часа и половина. Канадецът можеше да стигне и значително по-бързо до успеха, след като взе първия сет и поведе с 3:1 гейма във втория, но Оте успя да стигне до тайбрек, който спечели убедително и изравни резултата. В третата част Оже-Алиасим доминираше и със серия от четири поредни гейма стигна до крайната победа.

Така за място на полуфиналите той ще играе срещу номер 8 Брендън Накашима (САЩ), който елиминира турския квалификант Алтуг Челикбилек с 6:3, 6:4.

Третият поставен Лоренцо Музети стана единственият представител на домакините, който достигна четвъртфиналите, след като спечели убедително срещу испанеца Бернабе Сапата Мирайес с 6:0, 6:3. Така той ще срещне Макензи МакДоналд (САЩ), който във втория кръг елиминира участващия с "уайлд кард" италианец Франческо Пасаро с 6:4, 7:5.

В изцяло американски двубой Джей Джей Улф надделя над номер 4 в схемата Максим Креси с 6:3, 6:4 и на четвъртфиналите ще играе срещу квалификанта Микаел Имер (Швеция). Имер отстрани потия поставен Аслан Карацев (Русия) с 6:1, 6:7(6), 6:1.