Победната точка за Виктор Троицки във финала за купа Дейвис отприщи страстите в препълнената зала „Белградска арена”. Сърбия триумфира в неофициалното световно отборно първенство за първи път в историята си след победа с 3-2 над Франция, а 17-те хиляди зрители в залата и стотиците пред телевизионните екрани станаха свидетели на култов ритал след петия решителен мач. Както бяха обещали още преди финала с французите, сърбите изпълниха заканата си да обръснат главите си директно на корта, ако спечелят титлата.

Първи с косата си се прости президентът на сръбската федерацията и съпруг на фолк легендата Лепа Брена Слободан Живойнович. Най-зрелищен обаче бе процесът на бръснене на звездата на домакините Новак Джокович, който първо се сдоби с кръст на темето си, който бе оформен с машинката. Ноле, като че ли усети, че новата му подстрижка не е особено сполучливо и даде първото си интервю с кърпа около главата.

Изпълнението на обещанието не подмина никой в сръбския отбор, като без коса остана и 72-годишният съветник на националния тим Никола Пилич. Въпреки странния си вид, сръбските тенисисти щастливо позираха за отборната снимка с купа Дейвис.