"Каха Магика" бе готова да изпрати Давид Ферер, но големият боец не бе готов да изиграе своя последен мач! Испанецът слага край на своята кариера през тази седмица на Мастърса в Мадрид, но този край бе отложен с поне още един мач. В двубой от първи кръг участващият с уайлд кард бивш №3 в света победи с 6:4, 4:6, 6:4 своя сънародник Роберто Баутиста Агут.

Битката на централния корт "Маноло Сантана" в "Магическата кутия" продължи над 2 часа и половина, в които за пореден път Ферер показа характеризиращата цялата му кариера невероятна борбеност и желание за победа.

В третия сет той имаше и болки в краката, които са една от причините да вземе решението за край на кариерата. Той обаче преодоля и тях, и много тежкия съперник, за да си осигури мач във втори кръг с Александър Зверев.

Германецът е шампион в Мадрид от 2018, но в момента се намира в тежък период. Двамата вече изиграха два мача помежду си през тази година като Зверев победи в Акапулко, но след това Ферер триумфира в Маями.

В испанския сблъсък тази вечер Ферер и Баутиста Агут постигнаха общо два пробива в първите два сета, които доведоха и до трета решителна част.

В нея и нервите си казаха думите, което подпомогна по-големият пробй пробиви. На два пъти Ферер повеждаше, но Баутиста Агут изравняваше. Все пак пробивът за 4:3 се оказа решаващият, защото след него Ферер взе следващите си два сервис гейма и така отложи края на кариерата си поне с един ден.

В сряда той отново ще е на корта като мачът със Зверев е последен на "Маноло Сантана".

В същото време преживяващият доста лош сезон Марин Чилич продължава напред след нова трисетова победа - 4:6, 6:3, 6:4 над Ян-Ленард Щруф. В предишния кръг хърватинът спаси четири мачбола срещу Мартин Клижан.

Той очаква победителя от мача между Ласло Джере и завръщащият се след контузия Хуан Мартин дел Потро.