Стан Вавринка записа победа в най-интересния сблъсък от втория кръг на Мастърса в Синсинати срещу Кей Нишикори. Бившият №3 в света надделя с 6:4, 6:4 за 90 минути на корта и се класира за третия кръг. 

Швейцарецът се представи изключително силно в средата на двубоя, когато на практика успя да спечели ключовите моменти за крайния успех. И така се поздрави с много важна победа по пътя си към завръщането по върховете на световния тенис.

А мачът започна ужасно за Вавринка. Съперникът му беше по-уверен в началото и логично стигна до пробив в четвъртия гейм, след което го и затвърди. Но швейцарецът бързо се взе в ръце. 

След този старт на двубоя при 1:4 той направи страхотна серия от седем поредни гейма на своята сметка, което в крайна сметка се оказа решително за победата му. Той първо реализира два пробива в първия сет, с което успя да обърне развоя му до 6:4 в своя полза. 

Той реализира трети пореден пробив в първия гейм на втория сет, което се оказа достатъчно предимство за него до края на мача. Вавринка така и не даде нова възможност за пробив на Нишикори до самия край. 

На свой ред той имаше четири брейкбола, два от които бяха и мачболи, но не ги реализира. В крайна сметка швейцарецът спечели мача на свой сервис и така намери място в третия кръг на Мастърса в Синсинати. 

За там с класира и Ник Кириос. Австралиецът имаше тежка задача срещу младия хърватин Борна Чорич, но след двучасова битка го победи със 7:6, 0:6, 6:3. В първия сет пробиви нямаше и всичко се реши с тайбрек в него. 

Там Кириос беше безпощаден, дръпна с 4:0 и в крайна сметка затвори дългия гейм със 7:1 в своя полза. Но австралиецът в типичн стил направо отписа втория сет след първия пробив и не си даваше много зор в него, губйки го с 0:6. 

Третата част беше решена от само един пробив, който беше на сметката на Кириос при 3:1 и в крайна сметка след 6:3 и 2:1 сета австралиецът намери място в третия кръг на последния Мастърс преди US Open.