Поставеният под номер 4 Стан Вавринка постигна първа победа в група "Илие Настасе" на финалния турнир на АТП в Лондон с награден фонд 7 милиона долара.

Швейцарецът надделя над Давид Ферер със 7:5, 6:2 за 1:34 час и запази надежди за класиране на полуфиналите. В третия кръг Вавринка ще играе с Анди Мъри.

Ферер пръв стигна до пробив в мача и поведе с 3:1. След това при 5:3 той сервираше за първия сет, но допусна двойна грешка. Швейцарецът взе подаването му, след което още три гейма и след обрат взе първата част със 7:5. Във втория сет Вавринка постигна нови два пробива в първия и в петия гейм и записа 54-и успех за сезона.

"Не започнах мача добре. Имах и малко късмет да се върна в първия сет. Щастлив съм от победата", каза 30-годишният Вавринка след мача.

Швейцарецът, който завърши с 34 печеливши удара и 35 непредизвикани грешки, участва за трета поредна година на финалния турнир на АТП, а в последните две издания достига до полуфиналите.

След победата на Вавринка Рафаел Надал вече е сигурен полуфиналист, след като във втория си мач в групата се наложи над Анди Мъри с 6:4, 6:1./БТА