Шампионът Откритото първенство на Австралия по тенис Станислас Вавринка изненадващо отпадна във втория  кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд  3,67 милиона евро.

Поставеният под номер 3 швейцарецът падна в първия си мач в  надпреварата от квалификанта Доминик Тийм (Австрия) с 6:1, 2:6.  4:6.

29-годишният фаворит, който през миналия месец спечели  турнира "Мастърс" в Монте Карло, стартира силно, но постепенно  70-ият в света Тийм пое контрола и стигна до обрат. 20-годишният австриец е най-младият играч в топ 100 на  световната ранглиста.

Той записа първа победа над тенисист от  десетката на класацията на АТП и в третия кръг ще срещне  победителя от мача между Михаил Южний (Русия) и Фелисиано Лопес (Испания).

Вавринка, който през миналия сезон достигна до финала в  Мадрид, загуби на старта на турнир за първи път от октомври  миналата година.

"Не е лесно да се настроиш към условията, особено тук.  Стартирах добре, но постепенно той намери играта си, а аз  започнах да се колебая и не играех на ниво."

"Той е добър тенисист. Всички го знаят и това се вижда, особено от началото  на сезона. Не съм изненадан, защото го познавам. Той даде всичко от себе си и заслужено победи", коментира Вавринка./БТА