Джей Джей Улф се класира за 1/2-финалите на тенис турнира в Далас, след като обърна сънародника си Франсис Тиафо за успех с 4-6, 6-3, 6-4 за малко над два часа игра.

Поставеният под номер 2 в схемата Тиафо започна с ранен пробив, който обаче моментално бе върнат. Улф оцеля в следващия си сервис гейм, отразявайки четири точки за пробив, но нищо не можеше да спре Тиафо в следващото му подаване. По-именитият от двамата американци не допусна нов рибрейк и така поведе в частите. Втората и третата обаче отидоха на сметката на опонента му, който реализира по един пробив и в двата сета, за да се поздрави с крайната победа. Улф се пребори за успеха, след като спаси две точки за пробив в десетия гейм на третия сет, а след това затвори мача в своя полза при втория си мачбол.

Така Улф ще играе в последните четири, където го чака още един негов сънародник - Джон Иснър. Ветеранът се справи с представителя на Еквадор Емилио Гомес след 7-6 (8), 7-5, като направи 23 аса по пътя към победата.

Поставеният под номер 1 Тейлър Фриц имаше трудности срещу Маркос Гирон, но в крайна сметка спечели със 7-6 (7), 3-6, 6-3 за около един час и 55 минути игра. Първият сет бе решен в тайбрек, като Фриц пречупи съпротивата на сънародника си при четвъртата възможност за затваряне на частта. Втория и третият сет протекоха по идентичен начин, като и двамата ги спечелиха с по 6-3, а в основата бяха по един ранен пробив. За място на финала Фриц ще играе с изненадата на турнира Ибин У, който елиминира френския ветеран Адриан Манарино в два сета. 97-ият в света китаец отстрани по-рано третия поставен Денис Шаповалов.