Испанецът Хуан Карлос Фереро надигра 10-ия в схемата Фернандо Гонсалес (Чили) в петсетов мач и се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Фереро надигра своя противник с 4:6, 7:5, 6:4, 4:6, 6:4 в изпълнен в обрати мач, който завърши късно снощи и бе последен в програмата за деня.

Представителят на домакините Анди Мъри, поставен под номер 3, разби 30-ия в схемата Виктор Троицки (Сърбия) с 6:2, 6:3, 6:4 и продължава напред в турнира.

22-годишният шотландец, който през миналия сезон достигна до четвъртфиналите, се стреми да стане първият британец с титлата на "Уимбълдън" след Фред Пери през 1936 година.

И вчерашните срещи на "Уимбълдън" се проведоха при силна жега, като 128 души от публиката потърсиха медицинска помощ, а един бе откаран в болница, след като припадна от горещините.

Играчите пък често налагаха лед върху вратовете си, за да се спасят от слънцето.

Бившата номер 1 в при жените Йелена Янкович имаше сериозни проблеми в жегата и загуби сензационно от американската тийнейджърка Мелани Удин. Сръбкинята няколко пъти получаваше лекарска помощ на корта и след мача обвини горещините и "женски проблеми" за загубата си.

"Въобще не знаех къде се намирам. Бях като призрак. Виеше ми се свят и мислех, че ще свърша мача в болницата", коментира 24-годишната Янкович.