Още трима играчи обявиха, че няма да участват на Откритото първенство на Австралия, подобно на Роджър Федерер.

Финалистът в Мелбърн от 2008 година Жо-Вилфред Цонга, сънародникът му Люка Пуй и хърватинът Иво Карлович няма да пътуват до Зеления континент поради различни причини.

Цонга, който игра за последно през януари миналата година именно в Мелбърн, все още не е възстановен от контузия в гърба. 35-годишният тенисист от Льо Ман разкри, че въпреки големия прогрес, все още не е готов на 100 %.

Пуй претърпя операция на лакътя и също няма да е напълно готов. Освен това 26-годишният французин очаква първото си дете и предпочита да е близо до приятелката си.

Иво Карлович няма да играе на Откритото първенство на Австралия по тенис за първи път от 17 години.

Бившият №14 в света, който на 28 февруари ще стане на 42 години, дебютира в Мелбърн Парк през 2004 година и записа 17 поредни участия в основната схема.

211-сантиметровият хърватин е 148-и в класацията на АТР в момента и трябваше да премине през квалификациите за първия за сезона турнир от Големия шлем, но реши да откаже участие в пресявките, които през този сезон ще се играят в Доха от 10 до 13 януари, а вместо това ще се включи в надпреварата от сериите АТР 250 в Делрей Бийч (САЩ), която ще се състои от 7 до 13 януари.